2021. március 4., csütörtök

Mogyoróvajas padlizsáncurry rizzsel

Hozzávalók: 2-3 ek pirított mogyoró, 1 fej vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 2 padlizsán, só, bors, 2 ek étolaj, csipet csili, kevés reszelt gyömbér, 3 tk currypor, 2,5 dl kókuszkrém, 3 ek mogyoróvaj, 2 ek szójaszósz, 1 lime leve, 1/2 l víz, a csokor snidling (metélőhagyma vagy zöldhagyma)

A mogyorót száraz serpenyőben hirtelen megpirítjuk és kiszedjük egy tálkába a későbbi díszítéshez.  A serpenyőt ezután felöntjük egy kevés olajjal és a nagyobb darabokra vágott padlizsánokat  hirtelen megsütjük, majd ezeket is kivesszük és lefedve egy tálban félrerakjuk. 
  
A visszamaradt olajra rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, csilit, gyömbért és sóval, borssal ízesítjük. Ezután mehet bele a kókuszkrém, a currypor, mogyoróvaj, szójaszósz. Felöntjük vízzel és visszahelyezzük bele a padlizsándarabokat is. 

Kb. 20 perc alatt készre pároljuk. Levéve a tűzről meglocsoljuk 1 lime levével, pirított mogyorót és az apróra vágott  snidlinget (metélőhagymát vagy zöldhagymát) dobunk rá. Rizzsel kínáljuk. Remek hús nélküli, fűszeres, amerikai egytálétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése