Hozzávalók: 1/2 cs leveles tészta, 50 dkg túró (vagy bármilyen reszelt sajt / feta sajt), zöldség zöldje, zeller zöldje (kapor), só, bors, olaj
A túrót (vagy reszelt sajtot) az aprított zöldséglevelekkel, sóval, borssal ízesítve kikeverjük (szükség esetén kevés tejföllel lazíthatjuk) a tölteléket. A leveles tésztából kihajtogatás után háromszög alakú darabokat vágunk ki.
A szélesebb végére lazán rárakjuk az ízesített tölteléket, majd az első ráhajtás után a széleit is behajtjuk és feltekerjük úgy hogy a háromszögünk végét egy csepp vízzel megkenjük, hogy jól tapadjon a tekercsünk. Mikor betöltöttük a böreket ("cigarettákat, szivarokat"), forró olajba tesszük a vékony tekercseket és hirtelen 2-3 perc alatt kisütjük őket.Az olajnak félig el kell lepnie a rolnikat. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsír le tudjon csöpögni és azon melegében kínáljuk a ropogós török bureket.
Megállja a helyét előételként, egy gyors vacsoraként, vendégváróként, akár sörkorcsolya gyanánt is.
Természetesen a tekercseket tölthetjük kedvünk szerint párolt, ízesített darált hússal vagy zöldséges raguval is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése