2021. január 16., szombat

Bruschetta

Hozzávalók: bagett, provanszi fűszerkeverék, paradicsom, lila hagyma, 2 g fokhagyma, só, bors, bazsalikom, zöldség zöldje, olívaolaj, balzsamecet

A bagettet ferdén hosszúkás szeletekre vágjuk, majd meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, meghintjük provanszi fűszerkeverékkel. 

Sütőpapírral bélelt tepsire téve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és ropogósra pirítjuk vagy száraz serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Közben kikeverjük a feltétet. A paradicsomot és a lila hagymát, fokhagymát nagyon apróra vágjuk, só, bors, aprított bazsalikom és zöldsg zöldje, kevés olívaolaj és pár csepp balzsamecet kerül bele. Az egészet jól kikeverjük és a sütőből kivett bagetteken elosztjuk és máris fogyaszthatjuk az olaszok kedvenc előételét. Természetesen egy gyors vacsoraként is fogyaszthatjuk.

  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése