2021. január 18., hétfő

Kukoricás csirkemell

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell (vagy pulykamell), olaj, 1 vöröshagyma, 1 doboz konzerv kukorica, 4 dl tejföl, liszt, só, bors, vegeta, majoranna

A vékony szeletekre vágott csirkemellet enyhén kiklopfoljuk, sóval, borssal meghintve kicsit állni hagyjuk. A konzerv kukorica levét liszttel, vegetás tejföllel simára keverjük, kevés majorannával, sóval borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kukoricát is. 


Zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, rádobjuk a csirkemell szeleteket és kicsit megpirítjuk. Ezután a vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk a húsokat. Legvégül ráöntjük a húsokra a kukoricás tejfölös habarást és a mártást összefőzzük. Visszatesszük rá a fedőt és min. 10 percig még állni hagyjuk. Rizzsel, bulgurral, kuszkusszal kínáljuk.

A csirkemelleket természetesen vághatjuk vékony csíkokra is. Aki inkább tejszínt használna a tejföl helyett, úgyis finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése