mártáshoz:1/2 liter paradicsomlé, 1/2 liter víz, 3 g fokhagyma, bazsalikom, oregano, babérlevél kis rántás (olaj + liszt); spagetti + sajt (elhagyható)
A vöröshagymát apróra vágjuk és ledinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húshoz. A húsgombóc hozzávalóit jól begyúrjuk annyi zsemlemorzsával hogy formázható legyen. Vizes kézzel apró (kb 2 cm átérőjű) húsgombócokat formázunk, majd tálcára téve, hűtőben hagyjuk min. 20 percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Kis olajat hevítünk egy serpenyőben és a kis húsgolyókat átforgatva pár perc alatt megsütjük benne. Kiszedjük egy tálba és lefedjük, hogy melegen maradjon.A paradicsomlevet kb 1/2 liter víz, só, bors, hozzáadásával, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, oregano, babérlevél hozzáadásával feltesszük főni. Közben kifőzzük a spagettit is. A gombócok sütéséből megmaradt olajon vékony rántást készítünk és ezzel besűrítjük a szószunkat. Mikor már újra rotyog a mártás - és majdnem kész - beletesszük a gombócokat és lassú tűznél rotyogtatjuk tovább. Ha szükséges a spagetti főzővizével még hígíthatjuk a mártásunkat.

Arabos ízvilágot érhetünk el, ha a húsgombóc fűszerezésénél koriander, szerecsendió, római kömény, kardamom, szegfűszeg, fahéj, pirospaprikát használunk. Köretként pedig kuszkuszt kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése