2021. január 1., péntek

Sajtos tekercs, sajtos csiga

Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 25 dkg margarin, 1 cs sütőpor, 2 tojássárgája, 3 ek tejföl, 1 ek só 

Töltelék: 25 dkg trappista sajt, 20 dkg margarin, (gazdagítható medvehagymával, köménymaggal)

A tésztát összedolgozzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket habosra keverjük, amit gazdagíthatunk apróra vágott medvehagymával is. 

       

A lapokat egyesével téglalap alakúra kinyújtjuk és a tölteléket a tésztán egyenletesen  elkenjük, majd hosszában feltekerjük. A rudakat folpackba csomagoljuk és hűtőben min. 1 napot pihentetjük. 

A hűtőből kivéve a tekercseket 0,5 cm vastagra kis korongokra szeljük úgy, mint mikor a kakaós csigákat készítjük. Aki szereti köménymaggal meghintheti, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 C-ra előmelegített sütőben világosra kb 15 perc alatt kisütjük a tekercseket. Készíthetünk vastagabb szeleteket is, de ha finomabb chipsszerű vékony ropogóst szeretnénk készíteni akkor vágjuk a korongokat nagyon vékonyra.

      

Kirándulásra, sörkorcsolyának remek ajánlat a kis ropogós tallér.



Az elkészített rudakat / sajtos tekercseket le is fagyaszthatjuk és a vendégek érkezése előtt felszeljük és már tehetjük is a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése