Töltelék: 25 dkg trappista sajt, 20 dkg margarin, (gazdagítható medvehagymával, köménymaggal)
A tésztát összedolgozzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket habosra keverjük, amit gazdagíthatunk apróra vágott medvehagymával is.
A lapokat egyesével téglalap alakúra kinyújtjuk és a tölteléket a tésztán egyenletesen elkenjük, majd hosszában feltekerjük. A rudakat folpackba csomagoljuk és hűtőben min. 1 napot pihentetjük.
A hűtőből kivéve a tekercseket 0,5 cm vastagra kis korongokra szeljük úgy, mint mikor a kakaós csigákat készítjük. Aki szereti köménymaggal meghintheti, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 C-ra előmelegített sütőben világosra kb 15 perc alatt kisütjük a tekercseket. Készíthetünk vastagabb szeleteket is, de ha finomabb chipsszerű vékony ropogóst szeretnénk készíteni akkor vágjuk a korongokat nagyon vékonyra.
Kirándulásra, sörkorcsolyának remek ajánlat a kis ropogós tallér.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése