2020. december 13., vasárnap

Zöldségrudacskák, zöldségfasírt


Hozzávalók: 15 dkg répa, 15 dkg karfiol, 10 dkg zeller, 15 dkg brokkoli, hagyma (akár zöldhagyma,póréhagyma, mehet még bele borsó, kukorica...bármilyen zöldség...), zöldség zöldje, zeller zöldje, snidling, só, bors, vegeta, 3 tojás, kb  liszt

A kiválasztott megpucolt, felkockázott zöldségeket sóval, borssal annyi vízben amennyi épp ellepi puhára főzzük. 

Leszűrjük és krumplinyomóval vagy villával összetörjük a zöldségeket, hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket, sót, borsot, vegetát és liszttel összeállítjuk, mint egy fasírtot. Felverjük a tojásokat, sóval és kevés liszttel elkeverjük. Kanállal hosszúkásra szaggatjuk zöldség rudacskáinkat és megforgatjuk a lisztes tojásos bundában. 

Forró olajban ropogósra sütjük a fasírozottakat, papírtörlőre szedjük. Húsok, vadételek mellé kitűnő köret a zöldségfasírt, de pl. egy majonézes mártogatóssal egy könnyű húsmentes vacsorának is megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése