2020. december 13., vasárnap

Édes- savanyú kínai sertéscsíkok

Hozzávalók: 30 dkg sertéscomb, 50 dkg kínai kel, 1 kisebb zellergumó, 2 répa, 10 dkg gomba,  1 piros és 1 zöldpaprika

Pác: 3 ek szójaszósz, 1 ek citromlé, őrölt bors és gyömbér

Mártáshoz: 1,5 ek kukoricaliszt, 1,5 ek szójaszósz, 2 ek porcukor, 3 ek borecet, 3 ek narancslé, 3 ek paradicsompüré, 2 ek fehérbor

A húst nagyon vékony kis csíkokra vágjuk és bepácoljuk a kikevert páclével, amiben min. 30 percig hagyjuk állni. Közben a zöldségeket is nagyon vékonyra "zsülienre" felcsíkozzuk. Egy ek olajban serpenyőben vagy wokban a pácolt hús mindkét oldalát lepirítjuk. Kivesszük a húst és lefedve, melegen tartva félretesszük. A megmaradt zsiradékon, szafton 1-2 ek víz hozzáadásával, állandó kevergetés mellett megpároljuk a zöldségeket is (nem kell megijedni a mennyiségtől, mert hamar összeesnek a párolás közben a zöldségcsíkok). Egy másik edényben kikeverjük a mártás hozzávalóit és kb 4-5 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek. 


 Visszarakjuk a jól átpárolódott zöldségekhez a félretett húst, összeforraljuk végül hozzáöntjük a kínai mártást és így még felfőzzük egyszer az egészet. Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk. 

          



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése