Pác: 3 ek szójaszósz, 1 ek citromlé, őrölt bors és gyömbér
Mártáshoz: 1,5 ek kukoricaliszt, 1,5 ek szójaszósz, 2 ek porcukor, 3 ek borecet, 3 ek narancslé, 3 ek paradicsompüré, 2 ek fehérbor
A húst nagyon vékony kis csíkokra vágjuk és bepácoljuk a kikevert páclével, amiben min. 30 percig hagyjuk állni. Közben a zöldségeket is nagyon vékonyra "zsülienre" felcsíkozzuk. Egy ek olajban serpenyőben vagy wokban a pácolt hús mindkét oldalát lepirítjuk. Kivesszük a húst és lefedve, melegen tartva félretesszük. A megmaradt zsiradékon, szafton 1-2 ek víz hozzáadásával, állandó kevergetés mellett megpároljuk a zöldségeket is (nem kell megijedni a mennyiségtől, mert hamar összeesnek a párolás közben a zöldségcsíkok). Egy másik edényben kikeverjük a mártás hozzávalóit és kb 4-5 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése