Hozzávalók: 4 tojássárgája, 4 dkg liszt, 5 dkg cukor (vagy 5 dkg eritrit), 3 dl tej , 12 dkg vaj, 20 dkg gesztenyemassza + 10 dkg utólag a díszítéshez, 1 tk rum, 3 dl habtejszín, 20 dkg cukormentes keksz
A tojássárgákat a liszttel, cukorral és a tej felével - habverő segítségével - jól kikeverjük. Később a maradék tejet is hozzákeverjük és az egészet lassan felforraljuk. Levesszük a tűzről és szoba hőmérsékletre hagyjuk kihűlni.
Ekkor hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű vajat, a rumot és a gesztenyemasszát és jól kihabosítjuk az egészet. Közben a tejszínből kemény habot verünk, egy kisebb jénai tál aljába lerakjuk a kekszet, előbb rásimítjuk a gesztenyés krémet, ennek a tetejére rásimítjuk a keményre vert habtejszínt. A tetejét reszelt gesztenyemassza forgáccsal díszítjük. Hűtőben min. 1-2 órát pihentetjük kínálás előtt.Gesztenyés krémes II. (Regi féle változat)
Tészta alap (20x30 cm-es tepsihez): 40 dkg gesztenyemassza, 8 dkg porcukor, 5 cl rum, 20 dkg darált háztartási keksz
Vaníliás krém: 3 cs vaníliás puding, 1,2 l tej, 12 dkg cukor, 5 dkg hideg vaj
Tejszínes réteg: 4 dk hideg habtejszín, 8 dkg cukor, 2 cs habfixáló
Tetejére: 30 dkg reszelt étcsoki
A tészta alap hozzávalóit áttörjük, kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt (túlérjen a sütőpapír a tepsi szélénél) tepsibe ezt a kikevert alapot egyenletesen belenyomkodjuk, vizes kanállal tükörsimára egyengetjük. A pudingot a szokott módon megfőzzük, levéve a tűzről belekeverjük a vajat, majd hagyjuk langyosra kihűlni. Közben keményre verjük a habtejszínt előbb a cukorral, később a habfixáló hozzáadásával.
Az alapra rásimítjuk előbb a pudingos krémet, erre a tejszínes krémet. A tetejét csokiforgáccsal díszítjük. A süti min 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése