2020. december 25., péntek

Karácsonyi fahéjas csillag (Zimtsterne)

Hozzávalók (kb. 40-45 db-hoz): 25 dkg hámozatlan mandula, 10 dkg porcukor, 1 tk méz, 1 tojásfehérje, 1 tk. fahéj, reszelt citromhéj, 

Máz: 10 dkg porcukor, 1 tojásfehérje

A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral sűrű fehér krémmé verjük. 

Ledaráljuk a mandulát, hozzákeverjük a porcukrot, fahéjat, mézet, citromhéjat és a tojásfehérjét. Addig gyúrjuk, míg szép sima lesz és fényes. Folpack között kb. 5 mm vastagra nyújtsuk ki (nem jó ha vékonyabb). Csillagformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A csillagok tetejét bekenjük a cukormázzal és kb 130 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük. 

A máznak meg kell száradnia a csillagokon, de nem szabad megpirulnia!

Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, mert nem tartalmaz lisztet. Rácson hagyjuk kihűlni, utána lezárható dobozban pár hétig eláll (ha marad 😄 ). A recept a bécsi Demel cukrászat receptjét idézi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése