2020. november 6., péntek

Citromvarázs vagy Citromos álom

Hozzávalók: 5 dl tejföl,  6 ek cukor, 5 dl habtejszín, 2 citrom (egyéb piros bogyós gyümölcsök), 2 csomag (20 dkg) babapiskóta

díszítéshez: citrom, narancs vagy lime karikák, mentalevélkék

A tejfölt a cukorral, a citromok levével és reszelt héjával elkeverjük. A keményre vert habtejszínt is óvatosan hozzáforgatjuk. Jénai tálba, tepsibe vagy kibélelt őzgerinc formába rétegezzük. Egy sor babapiskóta (amire mehetnek a piros bogyós gyümölcsök), amit vastagon befedünk a krémmel, erre újabb babapiskóta sor amire újabb gyümölcs és krém.... így rétegezve míg a piskóta és a krém el nem fogy. Tetejét díszíthetjük citrom vagy narancskarikákkal, esetleg kis mentalevelekkel. 

Min. 8 órára hűtőbe tesszük hogy a piskóta megpuhuljon a lágy krémben. Gyors, sütés nélkül készíthető desszert, ami a meleg napokon nagyon üdítő.

Mama féle gyors Citromvarázs

Hozzávalók: 1 cs Oetker krémes krémpor, 5 dl tejföl, 2 ek cukor, 2 ek citromlé, 4 dl habtejszín, 8 dl tej, 2 cs babapiskóta, kb 4 dl tejeskávé

Krémes krém: A krémes krémet 1 liter tejjel habverővel keményre felverjük.

Tejszínes krém:  A tejfölt a  citromlével és 2 ek porcukorral kikavarunk; a habtejszínt keményre felverünk és a tejfölös krémmel óvatosan elvegyítjük. 

Egy jénai vagy tepsi aljára lerétegezzük a tejeskávéba megmártott babapiskótákat. A tetejére rásimítjuk a krémes krémet, erre egy sor tejszínes krémet simítunk. Erre egy sor kávésba mártott babapiskóta sor került és így tovább (babapiskóta, krémes krém, tejszínes krém...). A sort mindenképp tejszínes krémmel zárjuk. Hűtőben min 6-8 órát hűtjük kínálás előtt.
                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése