2020. október 25., vasárnap

Tejfölös gombaragu

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 30 dkg gomba akár vegyesen is (csiperke, rókagomba ill. itt fenyőtinóruk), 1 csokor zöldség zöldje, só, bors, vegeta, liszt, 2 dl tejföl

Az üvegesre párolt hagymára rádobjuk a tisztított apróra darabolt gombát. 
Só, bors, vegeta hozzáadásával kicsit lesütjük és meghintjük kevés liszttel, amivel kicsit átforgatjuk. Kevés vízzel felöntjük összerottyantjuk, meghintjük apróra vágott zöldség zöldjével, majd tejföllel behabarjuk. Újra kiforraljuk és nokedlivel vagy tésztával, esetleg rizzsel kínáljuk.

Ha túl sok a gomba, a hagymán ledinsztelt gombát kis zárható dobozba tehetjük és később vegyes raguhoz, pörkölthöz, töltelékhez ill egy egyszerű rántottához is felhasználhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése