2020. november 15., vasárnap

Almás céklasaláta

Hozzávalók: 1 közepes cékla, 2 alma, 1 kis fej lila hagyma, só, bors, olívaolaj, 1/2 citrom leve ( 1 ek mustár + 2 dl tejföl)

A céklát, almát, hagymát nagy lyukú reszelő lereszeljük. Meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével és megintjük sóval, pici borssal. Az egészet jól elkeverjük és 1-2 órát hűtőben hagyjuk állni.

Ha natúr íz helyett öntetet szeretnénk készíteni, akkor 1 ek mustárt elkeverni 2 dl tejföllel és ezzel kell leönteni, átforgatni a salátát.
Ha valaki nem szereti a nyers cékla ízét akkor előbb negyedeljük a céklát sós vízben kicsit megfőzzük és ha kihűlt lereszeljük és így állítjuk össze a salátánkat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése