2020. augusztus 10., hétfő

Zabkása felfújt

Hozzávalók (4 főre): 10 dkg apró szemű zabpehely, 7 dl tej, 1 vaníliás cukor, fahéj, 3 tojás, csipet só, vegyes idény (vagy fagyasztott) bogyós ill egyéb gyümölcs vegyesen (banán, szeder, szilva, áfonya, cseresznye, meggy, ribizli)

A zabpelyhet a tejben pár percig főzzük a cukor, só hozzáadásával. Levéve a tűzről lefedjük és hagyjuk, hogy a zabpehely megdagadjon és felszívja a tejet. Mikor már csak langyos, akkor előbb a tojások sárgáját, majd a keményre vert tojásfehérjéket is hozzákeverjük. Az egészet egy tűzálló tálba öntjük és a tetejére gyümölcsöt szórunk. 

Meghintjük fahéjjal és előmelegített sütőbe téve kb. 180 fokon 35 perc alatt megsütjük. Természetesen dúsíthatjuk dióval, mogyoróval, de akár ízesítésként kókuszreszeléket, lekvárt vagy mézet is keverhetünk a tésztába sütés előtt. Mehet bele akár aszalt gyümölcs, mák vagy mazsola is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése