2020. augusztus 11., kedd

Lila hagymás, fetás görögdinnye saláta

 Hozzávalók: görögdinnye, lila hagyma, feta sajt, citromlé, olíva olaj, 1 csokor menta levél

A görögdinnyét apróra kockázzuk és hozzákeverjük a  lila hagyma és feta sajt darabokat. Leöntjük egy kevés olíva olajjal és citromlével. A tetejét megszórjuk aprított menta levéllel. Aki nem szereti a mentát, helyettesítheti bazsalikommal is. Adhatunk méghozzá olívabogyót is.  Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Lelocsolhatjuk egy kevés balzsamecettel is ha szeretjük. Kínálhatjuk önállóan könnyű vacsoraként, de húsok mellé köretként is megállja a helyét. Fontos, hogy tényleg csak 1-2 órával fogyasztás előtt készítsük el és kb akkora a adagot, ami el is fogy, mert a dinnye elég sok levet ereszt.

Télen a dinnye helyett tegyünk paradicsomot és máris kész a finom extra paradicsomsaláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése