2020. augusztus 16., vasárnap

Tejfölös hús

Hozzávalók: 6-8 szelet karaj, 2-3 ek zsír, só, bors, őrölt kömény, 2-3 babérlevél, 2-3 g fokhagyma, 3-4 dl tejföl, 2 ek mustár, csipet cukor, 1/2 csokor petrezselyem zöldje, spagetti

A karajt kiklopfoljuk, sóval, borssal, őrölt köménnyel meghintjük és kb 1 órát hűtőben pihentetjük a húst. Zsiradékon a húsok mindkét oldalát hirtelen elősütjük, majd kivesszük egy tányérra. A visszamaradt  zsiradékon megfuttatjuk a fokhagyma zúzalékot és a babérleveleket. Vigyázzunk, nehogy leégjen.
Ha kész felöntjük 1-2 dl vízzel és visszatesszük bele a húsokat, hogy lefedve puhára párolódjanak. 
A tejfölt sóval, borssal, mustárral és kevés cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk az aprított zöldség zöldjét és kivéve a hús alól egy kanálka forró vizet kikeverjük vele a mártást és ráöntjük a húsra majd jól elkeverjük és a ragut összeforraljuk.
Spagettivel kínáljuk. Íze kicsit a vadas mártáshoz hasonlítható.
Van aki a húst szívesebben vágja csíkokra és galuskával kínálja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése