2020. augusztus 22., szombat

Finomfőzelék

Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1/2 karalábé, 40 dkg zöldborsó, 40 dkg burgonya, 1 ek vaj, 2-3 dl tej (vagy tejszín), 2 ek tejföl, 2 ek liszt, só, bors, vegeta, csipet cukor, petrezselyem zöldje

A répát, a karalábét, a krumplit felkockázzuk apróra. A vajat egy lábosba kiolvasztjuk és rádobjuk az aprított zöldségeket és a borsót. Kevergetve addig pároljuk míg a burgonya üveges lesz, majd annyi vízzel (vagy húslével) felöntjük hogy éppen ellepje. A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd felengedjük a tejjel (vagy tejszínnel) és a zöldségekre csorgatjuk. Sóval, borssal, vegetával és egy csipet cukorral ízesítjük és addig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ekkor aprított petrezselyemzöldjével megszórjuk és készen is vagyunk. Sült virslivel, főtt tojással vagy húskrokettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése