2020. szeptember 5., szombat

Káposztás céklasaláta

Hozzávalók (kb. 4 db 7 dl-es üveghez): 1 kg káposzta, 1 kg cékla, 50 dkg vöröshagyma, 35 dkg cukor, 5 dkg só, kevés bors, 1 ek köménymag, 3 dl 10%-os ecet, csipet NaBenzoátot

A káposztát, céklát és a vöröshagymát legyaluljuk.

Meghintjük a cukorral,  sóval, kevés borssal, köménymaggal, majd az ecettel leöntjük.  Késhegynyi  nátriumot szórunk rá és az egészet többször, jól átkevergetjük. Aki szereti gyalulhat bele a vöröshagyma helyett lila hagymát is (de fele-fele arányban is lehet keverni ... szerintem így a legjobb).

Egy napig hagyjuk állni, majd másnap üvegekbe szedjük jól lenyomkodva és a saját levével felöntjük és mehetnek a kamrába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése