2020. augusztus 4., kedd

Paradicsomsaláta

Hozzávalók: 1-2 fej lila hagyma, 4-5 nagyobb lédús paradicsom, só, bors, cukor, ecet (vagy balzsamecet), bazsalikom, zöldség zöldje vag oregano

Apróra vágjuk a lila hagymát és a paradicsomot is, megborsozzuk majd összekeverjük és öntetet készítünk rá. A salátaöntethez 1 dl vízben sót, cukrot és ecetet / balzsam ecetet rázunk össze, amivel leöntjük a salátánkat. apróra metélünk egy csokornyi bazsalikom levelet vagy zöldség zöldjét, oreganót esetleg mindegyiket és meghintjük vele a salátánkat. 1-2 órán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a paradicsom egy kis levet ereszt. Ízléstől függően egy kis olívaolajjal is meg lehet locsolni a salátánkat.
Sült húsokhoz, de szendvics mellé is kitűnő választás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése