2020. július 26., vasárnap

Tabulé







Hozzávalók: 1 cs bulgur (30-40 dkg), 2-3 paradicsom, 1-2 kígyóuborka, 2-3 szál újhagyma, petrezselyemzöldje, mentalevél, 1 citrom (héja és leve), 3-4 ek olívaolaj, só, bors

A megmosott bulgurra (dupla adag) forró vizet öntünk és kb 15 percre lefedjük, hogy fel tudja szívni a vizet. Ez alatt a paradicsomot, uborkát, újhagymát, zöldség zöldjét, mentalevelet apróra összevágjuk. Miután a bulgurt megdagadt a bulgur, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Belekeverjük az összevágott zöldségeket, meghintjük a zöld fűszerekkel , meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével. Önmagában vagy húsok mellé kínáljuk. Van aki egyébként kuszkusszal készíti.
A libanoni és a török konyha előszeretettel tűzi az étlapjára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése