#Főzés, #sütés, cukrászat, konyha, #finomságok, sütemények, sültek, főzelékek, grillezés, #befőzés, ebéd, vacsora, ünnepi, hétvégi, egyszerű, nagyszerű, gyors, finom, kaja, #menü, #desszert, krém
2020. július 26., vasárnap
Tabulé
Hozzávalók: 1 cs bulgur (30-40 dkg), 2-3 paradicsom, 1-2 kígyóuborka, 2-3 szál újhagyma, petrezselyemzöldje, mentalevél, 1 citrom (héja és leve), 3-4 ek olívaolaj, só, bors
A megmosott bulgurra (dupla adag) forró vizet öntünk és kb 15 percre lefedjük, hogy fel tudja szívni a vizet. Ez alatt a paradicsomot, uborkát, újhagymát, zöldség zöldjét, mentalevelet apróra összevágjuk. Miután a bulgurt megdagadt a bulgur, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Belekeverjük az összevágott zöldségeket, meghintjük a zöld fűszerekkel , meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével. Önmagában vagy húsok mellé kínáljuk. Van aki egyébként kuszkusszal készíti.
A libanoni és a török konyha előszeretettel tűzi az étlapjára.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése