Hozzávalók: 2 tojás, 8 dkg cukor, 3,5 dl tej, 1 ek tejföl, 28 dkg liszt, 1 tk szódabikarbóna, 1,5 tk sütőpor, 1 tk fahéj, 1 tk gyömbér, 1 tk szegfűszeg, 1 narancs reszelt héja
Karamell öntet: 15 dkg cukor, 2 dl tejszínA tojássárgákat a cukorral kikeverjük, majd a tejet és a tejfölt elkeverjük benne. A lisztes, sütőporos, szódaporos, fahájas, szegfűszeges, gyömbéres keverékhez reszeljük a narancshéjat és az egészet a tojássárgás krémmel kikeverjük. A tojás fehérjéket keményre verjük és beleforgatjuk a sárga masszába.
Forró palacsintasütőben, kevés olajon, kis korongokat sütünk a masszából.
A karamell öntethez egy kis edényben karamellizáljuk a cukrot, majd óvatosan hozzácsorgatjuk a tejszínt és megvárjuk míg a karamell felolvad a melegedő tejszínben.
A palacsintáinkat ezzel a finom öntettel meglocsolva kínáljuk.
Természetesen juharsziruppal, lekvárral, tejszínnel is tálalhatjuk ezt az amerikaiak által kedvelt desszertet.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése