2020. április 4., szombat

Mennyei krémes szelet

Olajos piskóta: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 ek étolaj, 1/2 cs sütőpor
Krém: 8 dl tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor, 3-4 dl tejszín, 1 cs habfixáló,  4,5 dl tejföl
Töltelék: babapiskóta, rum vagy rumaroma, sárgabarack lekvár
Tetejére: cukrozatlan kakaópor


A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belecsorgatjuk az olajat és a lisztes sütőport és jól kikeverjük a piskótát.  30 x 35 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejből, cukorból, pudingokból krémet főzünk, majd ha kihűlt hozzákeverjük tejfölt, végül a keményre vert tejszínt is ( ha szükséges habfixálóaval segíthetünk a tejszínnek).

Mikor kihűlt a tészta (a tepsiben fellazítgatjuk , hogy sehol ne legyen  leragadva az alja),  a tepsiben megkenjük baracklekvárral. A lekvárra a kihűlt krém felét rásimítjuk, erre teszünk egy sor babapiskótát, amit ott meglocsolunk rummal (vagy aromával).

A babapiskóták tetejét befedjük a krém másik felével, szépen elsimítjuk és meghintjük kakaóporral, majd min 1 estére hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta jól átázzon és az ízek jól összeérjenek a krémesben. Hasonló a Hartyáni krémeshez.                                                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése