Olajos piskóta: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 ek étolaj, 1/2 cs sütőpor
Krém: 8 dl tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor, 3-4 dl tejszín, 1 cs habfixáló, 4,5 dl tejfölTöltelék: babapiskóta, rum vagy rumaroma, sárgabarack lekvár
Tetejére: cukrozatlan kakaópor
A tejből, cukorból, pudingokból krémet főzünk, majd ha kihűlt hozzákeverjük tejfölt, végül a keményre vert tejszínt is ( ha szükséges habfixálóaval segíthetünk a tejszínnek).
Mikor kihűlt a tészta (a tepsiben fellazítgatjuk , hogy sehol ne legyen leragadva az alja), a tepsiben megkenjük baracklekvárral. A lekvárra a kihűlt krém felét rásimítjuk, erre teszünk egy sor babapiskótát, amit ott meglocsolunk rummal (vagy aromával).
A babapiskóták tetejét befedjük a krém másik felével, szépen elsimítjuk és meghintjük kakaóporral, majd min 1 estére hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta jól átázzon és az ízek jól összeérjenek a krémesben. Hasonló a Hartyáni krémeshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése