2020. április 4., szombat

Chili con carne avagy Csilis bab

Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 3 g fokhagyma, 1 hámozott paradicsomkonzerv,  1 zöld és 1 piros kaliforniai paprika, 1 vörösbab- kukoricakonzerv, 1 fehérbab konzerv, só. bors, őrölt chili paprika, oregano, szükség esetén paradicsompüré (aki szereti római köményt is tehet bele)

Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát egy kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, csilit és oreganót hintünk rá, majd fehéredésig pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a felkarikázott kaliforniai paprikákat és tovább főzzük ill fűszerezzük. Ha szükséges egy kis paradicsompürével beállíthatjuk a szaftot, hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen!


Mikor már majdnem kész a chili con carne hozzáadjuk a konzerveket és az egészet végül összeforraljuk. Friss kenyérrel, rizzsel vagy tortillával kínáljuk a mexikói konyha remekét..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése