2020. április 3., péntek

Húsnyárs kebab, ahogy mi szeretjük

      
Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús (comb), 1 fej vöröshagyma,1 tojás, 2 g fokhagyma, 1 ek paradicsompüré, 1 ek kakukkfű, 1 kk fahéj, 1 kk őrölt római kömény, 1 tk őrölt pirospaprika, 2-3 tk olívaolaj, zöldség zöldje, 2 ek zsemlemorzsa, só,bors, vegeta, oregano

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát picit megfuttatjuk egy kis olajon, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalóval és jól begyúrjuk a fasírtot. Lefedve a hűtőben hagyjuk állni, hogy a az ízek jól összeérjenek.
Olajos kézzel vékony kis húshengereket formázunk úgy, hogy a közepébe vízbe áztatott hurkapálcikát helyezünk. Ennél van egy jobb módszer is, mikor a fűszeres húst egy félbe vágott  ásványvizes flakonba nyomkodjuk, majd kipréseljük a nyársakat.

Fóliával lefedve sütésig hűtőben pihentethetjük.
Serpenyőben (grillen vagy tárcsán) hevített olajon körbe forgatva oldalanként kb 4-5 perc alatt kisütjük a nyársakat. Köftének, cevapcicának vagy kebabnak is nevezik a húsnyársat, amit készítenek csirkéből, bárányból, marhahúsból vagy pulykahúsból is, illetve 3 fajta hús elegyéből. Van ahol a nyárs végére, van ahol pedig a nyárs közepére igazítják a húst (egy vagy kétkezes változat).
Salátával, sült krumplival, grillezett zöldségekkel vagy bármilyen mártogatóssal kínálhatjuk a törökök, románok, görögök által is preferált húsrolót .
Tehetjük szendvicsbe vagy pitába is. Ehetjük egyszerűen mustárral és kenyérrel is.
A román mics (mititeibe) egy kis szódabikarbónát is kell tenni. Egészségünkre!!!!
                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése