2020. április 11., szombat

Almaszósz, Meggyszósz







Hozzávalók: 1 kg alma (meggy vagy birsalma, szilva), csipet só, fahéj, szegfűszeg, cukor, vaníliás cukor, liszt, tejföl

A friss gyümölcsöt  (vagy befőttet) megpucoljuk, apróra vágjuk és épp annyi vízben tesszük fel főni ami ellepi. Cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Mikor puhára főtt a szósz, tejfölös lisztes habarással behabarjuk. Szükség esetén citrommal utána ízesíthetjük.
Szerintem a birsalma almával a legfinomabb 👌
                
Párolt vagy sült hússal kínáljuk. Pirított darával, krumplipürével lehet gazdagítani a szószt, aki szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése