2020. február 8., szombat

Hermelin sajt ahogy mi szeretjük

Hozzávalók 1 közepes üvegre: 10-15 dkg trappista sajt, 10-15 dkg feta sajt, (camembert vagy ízlés szerint bármilyen sajt, akár füstölt sajt) vegyesen, 2-3 babérlevél, 1 tk egész köménymag,  1/2 lila hagyma ( vagy vöröshagyma), 3-4 gerezd fokhagyma, 1 szelet piros pritaminpaprika, pár karika erős zöldpaprika,  8-10 szemes bors (színes bors is lehet), 1 mk őrölt pirospaprika, zöld fűszerek ( bazsalikom, oregano, rozmaring,borsikafű, rozmaring, petrezselyemzöldje) olívaolaj

Az üveg aljára mehet a babérlevél, köménymag, pár karika lila hagyma, zöld fűszermix. Erre az apróra felkockázott sajtok vegyesen. Jöhet 1-2 g fokhagyma, a pritamin paprika apró szeletkéi az erős zöldpaprika karikái. meghintjük egy kevés őrölt piros paprikával, végül egy kis zöld fűszer. Erre egy újabb adag a sajtokból és addig rétegezzük a sajtot, hagymát, zöld fűszereket míg az üveg megtelik. Ekkor felöntjük hidegen sajtolt extra szűz olívaolajjal és lezárjuk. Hűtőben 1 hét érlelés után pirítós kenyérrel fogyasztjuk.
A csehek kedvenc nemzeti sörkorcsolyája eredetileg kizárólag camembert sajttal készül, így az érlelés után kenhető állapotú. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése