2020. február 2., vasárnap

Gofri

Hozzávalók (kb. 18-20 db-hoz) : 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 egész tojás, 15 dkg vaj     (vagy 2 dl olaj), kb 4-5 dl tej (vagy víz), 40 dkg liszt, 1 csipet só, 1 csomag sütőpor

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukrokkal habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk az olvasztott vajat (vagy 2 dl olajat), ill. hozzászitáljuk apródonként a liszttel elkevert sós, sütőporos szárazanyagot. Az egészet annyi tejjel (vagy vízzel) engedjük fel, hogy gofri tésztának sűrűnek, de folyósnak kell lennie, mint egy sűrű palacsintatésztának.
A gofrisütőt sütés előtt vékonyan megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal, majd a forró gofri sütőbe merőkanállal belemerjük a tésztát úgy hogy vékonyan takarja a massza a sütót és kb 5 perc alatt kisütjük. Sütés közben többször kenjük át a sütőt egy kevés olajjal vagy olvasztott vajjal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése