2020. február 2., vasárnap

Gofri

Hozzávalók (kb. 18-20 db-hoz) : 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 egész tojás, 2 dl olaj, kb 4-5 dl víz, 40 dkg liszt, 1 csipet só, 1 csomag sütőpor

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukrokkal habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a 2 dl olajat, ill. hozzászitáljuk apródonként a liszttel elkevert sós, sütőporos szárazanyagot. Az egészet annyi  vízzel engedjük fel, hogy gofri tésztának sűrűnek, de folyósnak kell lennie, mint egy sűrű palacsintatésztának.
A gofrisütőt sütés előtt vékonyan megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal, majd a forró gofri sütőbe merőkanállal belemerjük a tésztát úgy, hogy vékonyan takarja a massza a sütőt és kb 5 perc alatt kisütjük. Sütés közben többször kenjük át a sütőt egy kevés olajjal.

                               


A gofri tésztáját variálhatjuk úgy, hogy a liszt terhére kakaóport teszünk a masszába. 
Lehet különlegesebb gofrit is készíteni, ha a tésztához egy kevés darált mák, darált dió, fahéj, kókuszreszelék, reszelt alma, banánpép vagy apróra vágott szárított gyümölcs kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése