2020. február 9., vasárnap

Almás csirkemáj

Hozzávalók: vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 60 dkg csirkemáj (pulykamáj), 2 nagyobb alma, só, bors, majoranna, rozmaring, zöldség zöldje (egyéb kedven zöld fűszer)

Felolvasztott vajon az apróra vágott vöröshagymát kicsit ledinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, kevés só, bors kíséretében az is puhára abáljuk. 
Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az almagerezdeket, a zöld fűszereket és az egészet összefőzzük. Ha az alma kevésbé lédús, adhatunk hozzá egy kevés vizet is. Ha nem ragut hanem inkább sültet szeretnénk inkább, akkor megvárjuk míg elfővi a levét és lepirítjuk a májat és kicsit az almát is.
Krumplipürével vagy rizzsel kínáljuk. Természetesen kedvünk szerint az almát helyettesíthetjük körtével vagy birsalmával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése