2020. február 9., vasárnap

Boci szelet vagy Búvár túrós

Hozzávalók: 1 tojás, 11 ek olaj, 11 ek cukor, 15 ek liszt, 1 tk szódabikarbóna, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 2,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja
Töltelék: 25 dkg túró,  1 tojás, 1 cs vaníliás cukor, 5 ek cukor, 1 ek búzadara (gríz)

A tojást a cukorral és az olajjal kikeverjük. Egy másik edényben a száraz hozzávalókat, a lisztet a szódabikarbónával és a kakaóporral és a reszelt citromhéjjal. A 2 részt a tej hozzáadagolásával homogénné kidolgozzuk. Közben a töltelékhez valókat is jól kikeverjük.
Kb 30x35 cm-es vajas, lisztes tepsibe öntjük a tésztát, majd evőkanál segítségével a túrós krémet foltokban a a kakaós masszába adagoljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Aki szereti mazsolával és aszalt gyümölccsel vagy meggybefőttel is gazdagíthatja a túróhalmok közepét.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése