Hozzávalók: 4-6 közepes csiperke gomba
Sonkás töltelék: 1 fej vöröshagyma, 10-15 dkg sonka (vagy sonkafelvágott), tejföl, só, bors, vegeta, zöld fűszerek (majoranna, oregano...), sajt
kolbászos töltelék: pár karika házi vastag kolbász, mustár, 1 karika lila hagyma, tejföl, só, bors, vegeta, zöld fűszerek (majoranna, oregano...), sajt
darált húsos töltelék: 15 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, tejföl, só, bors, vegeta, zöld fűszerek (majoranna, oregano...), sajt
A megmosott gombafejek tönkjét kitörjük, majd apróra vágjuk. Kevés olajon vöröshagymát dinsztelünk a gombatönkök hozzáadásával + választott tölteléket hozzáadva puhára pároljuk a hozzávalókat (le is turmixolhatjuk. Levéve a tűzről tejföllel lazítjuk a tölteléket.
A gombafejeket meghintjük sóval, vegetával, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük. Az üregbe beletöltjük a tölteléket, tetejére reszelt sajtot hintünk és alufóliával lefedve előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levéve az alufóliát további 15 percig sütjük hogy a sajt kicsit rápiruljon.
Főételként és előételként is megfelel.
Természetesen bármilyen más töltelékkel is tölthetjük a gombát.
Főételként és előételként is megfelel.
Természetesen bármilyen más töltelékkel is tölthetjük a gombát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése