2019. november 17., vasárnap

Sütőtökös-currys csikemellragu

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3-4 g fokhagyma, 1/2 csirkemell, 1/4 hokkaido (vagy sonkatök) sütőtök, só, bors, vegeta, kevés őrölt gyömbér, 1 tk szójaszósz, 1 kk. curry, 1 tk. kurkuma, 1 tk.  római kömény, 1 tk fahéj, oregano

Kevés olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd az apróra vágott csirkemellet is. Ezután adjuk hozzá a közepesre kockázott sütőtököt és sóval borssal, vegetával meghintjük.
Ezután kicsi vízzel felengedjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és az összes fűszert és a szójaszószt majd lefedve kb 1 óra alatt az egészet készre főzzük. A keleti fűszerezés miatt kínáljunk mellé rizst, kuszkuszt vagy bulgurt.

A ragut szabadon variálhatjuk, ha van egy kis maradék zeller vagy répa zöldség azzal is gazdagíthatjuk az ízvilágot. Ha Hokkaindo tökkel tökből készítjük annak van egy kis gesztenyés ízvilágí ami különösen finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése