2019. november 27., szerda

Képviselőfánk

Tészta (kb 16-20 db): 10 dkg zsír, só, csipet cukor, 10 dkg liszt, 3 tojás
Krém : 3 tojás sárgája + külön a fehérje, 2 cs. vaníliás pudingpor,  l5 dkg + 10 dkg  cukor,  ½  liter tej; 4 dl tejszín + 4 ek cukor

A zsírt 1 dl vízzel, csipet sóval és csipet cukorral felforralunk. Hozzáadunk 10 dkg lisztet, amivel pár percig pirítjuk. 

Lehúzva a tűzről hagyjuk kicsit hűlni, majd egyesével hozzáadunk a tojásokat, majd mindegyikkel jól kikeverjük, míg a tészta el nem válik az edény falától. Az "égetett tésztából" - habzsák segítségével - sütőpapírral bélelt tepsibe, tetszés szerinti kerek halmokat nyomunk. Kicsit megspricceljük a halmokat vízzel, majd bedugjuk a 220 fokra előmelegített (légkeverésesre állított) sütőbe és kb. 10-15 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszük 180 fokra. Tovább sütjük még kb. 10-15 percig (fontos hogy nem nyithatjuk ki az ajtót, mert a tészta összeesik). Ha a fánkok megsültek, fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját és a sütőben hagyjuk kihűlni a fánkokat.
A krémhez  3 tojás sárgáját kikeverjük a vaníliás pudingokkal és 15 dkg cukorral, majd fokozatosan hozzáadunk ½  liter tejet és az egészet sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt pudingos krémhez.
A kihűlt fánkocskákat félbe vágjuk előbb a vaníliás krémmel majd (4 ek cukorral keményre vert)  tejszínhabbal megtöltjük és a habra felrakjuk a fánk kalapját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése