2019. november 30., szombat

Házi krémes

                                

Tészta: 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 tojás+1 tojássárgája, 1 ek méz, 1 ek rum, 1 kk szódabikarbóna
Krém: 1 liter tej, 2 cs vanília pudingpor, 2 ek liszt, 3 db tojássárgája, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, Tejszínhabhoz: 2 cs vaníliás cukor, 4 dl tejszín

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk és 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon kb. 5-10 percig. Az egyik  megsült lapot kockázzuk fel akkorára, amekkora sütiket szeretnénk majd. 
A krémhez a pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejet, főzzük sűrűre. A vajat keverjük habosra a cukrokkal, majd adjuk a kihűlt pudinghoz. A tejszínt verjük kemény habbá.
Tegyük egy tálcára az alsó lapot, kenjük meg a vaníliás krémmel, majd a tejszínhabbal (ez el is hagyható), tegyük a tetejére a felvágott tésztalapokat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Tetejét megszórhatjuk  porcukorral. Ha valaki nem szeretne sokat bajlódni a krémmel akkor az Oetker házi krémes krémjét a leírás szerint elkészítjük és ezzel is tölthetjük a krémesünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése