2019. október 2., szerda

Lencsefőzelék

Hozzávalók: 20 dkg lencse, 1 fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél, só, bors, vegeta, 1 tk. mustár, pirospaprika, tejföl, ecet

Az előző este beáztatott lencsét feltesszük főni annyi vízben ami épp ellepi. Amint "felrottyan" leöntjük róla a vizet, átmossuk és egy másik fazékba újra feltesszük főni ekkor már 1 fej vöröshagyma és pár babérlevél kíséretében. Sóval, borssal, vegetával és egy kis mustárral ízesítjük.
Mikor már majdnem kész egy kevés paprikás rántást készítünk, amiben elkeverünk kb 2-3 dl tejfölt és ezzel berántjuk a főzeléket. Végül citromlével vagy ecettel kicsit savanykás ízt adunk neki.
(Van aki tejfölös-lisztes habarással sűríti a levest.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése