2019. október 2., szerda

Stefánia szelet

Hozzávalók: 1/2 kg darált hús (dagadó, comb), 1 fej vöröshagyma, 1 szelet kenyér, 2-3 g. fokhagyma, 1 tojás, pirospaprika, só, bors, vegeta, majoranna,
töltelék: 4 főtt tojás

Hagyományos fasírtot készítünk. A vékonyra szelt vöröshagymát kis olajon megabáljuk és hozzáadjuk a húshoz. A kenyeret vízzel elöblítjük, jól kinyomkodjuk és belemorzsoljuk, ezután jöhet bele a fokhagyma zúzalék,  tojás, pirospaprika, só, bors, vegeta. A fasírtot nagyon alaposan begyúrjuk és hűtőben min. 1 órát (akár egy éjszakát) hagyjuk az ízeket összeérni.
Egy zsírral kikent őzgerinc formát megintünk zsemlemorzsával majd belenyomkodjuk a fasírt felét.
Tetejére a 4 főtt tojást rárakjuk, majd befedjük a fasírt másik felével. Kicsit megigazítjuk, cipóvá formázzuk. Forró sütőben előbb 3/4 órán át fóliával lefedve, majd a fóliát leszedve még kb. 1/2 óráig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni a vagdaltat, majd átfordítjuk egy tálcára és felszeleteljük.

            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése