2019. szeptember 28., szombat

Paprikás krumpli

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, kb 6 szem krumpli, babérlevél, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 közepes paradicsom, 1 paprika, só, bors, vegeta, pirospaprika, 1/2 szál vékony kolbász, 1-2 erős paprika karika
nokedli: 2 tojás, kevés víz, só, liszt

Az apróra vágott vöröshagymát kiolvasztott szalonna zsírján ledinszteljük, majd felkarikázott (megpucolt) paradicsomot és paprikát dobunk rá és egy kis alapot készítünk, melyre az utolsó pillanatban pirospaprikát szórunk (vigyázni kell nehogy megégjen, mert akkor megkeseredik!). Erre rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítve kevés víz hozzáadásával félkészre főzzük. Végül felkarikázott kolbásszal ízesítjük és nokedlit szaggatunk bele. Ha szeretjük erős paprikából pár karikát dobhatunk bele. Figyelni kell hogy csak annyi víz legyen rajta ami nem hígítja fel túlzottan, mert akkor lesz igazán finom, ha sűrű lesz.
Legfinomabb ha bográcsban készítjük. Friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése