2019. szeptember 14., szombat

Lilahagymás ananász és steak burgonya


Hozzávalók: 2-3 kisebb lila hagyma, 1 konzerv ananász, olívaolaj, oreganó, snidling, bármilyen fűszersó

A megpucolt lila hagymát 4-6 részre vágjuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászkonzervet. Az egészet leöntjük 2-3 ek olívaolajjal, zöld fűszerekkel és fűszersóval meghintjük és az egészet alaposan összekeverjük.
Kb 1 órát állni hagyjuk majd előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Grillezett vagy sült húsok mellé igazán ínyenc köret :)

Steak burgonya

Zöld fűszeres olaj: olívaolaj, só, bors, bazsalikom, őrölt kömény, pirospaprika, rozmaring, tárkony

 A krumplit (héjában) félig előfőzzük, majd megvárjuk míg kihűl, hosszában négybe vágjuk és zöld fűszeres, olívaolajos pácba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve hagyjuk kb 1 órát állni, hogy a krumpli magába szívja a pácolajat.
Ezután előmelegített légkeveréses sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Grillezett vagy sült húsok mellé kínáljuk. Az előkészített krumplit természetesen grillen is süthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése