2019. szeptember 28., szombat

Túrós töltött zsemle

                                     
Hozzávalók: 4 db zsemle, 25 dkg túró, 1 dl tej,  1 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, kevés vaj, mazsola, gyümölcs, befőtt (elhagyható)

A - kissé szikkadt - zsemléket félbevágjuk, belsejét kikaparjuk egy tálkába és meglocsoljuk tejjel. 
A cukrot a túróval, tojássárgával, vaníliás cukorral, vajjal és tejjel krémesre keverjük (aki szereti tehet bele mazsolát de friss gyümölcsöt, befőttet is). A töltelékkel megtöltjük a zsemléket, majd rátesszük a kalapkáikat. 
Egy vajas jénai tálba vagy tepsibe tesszük a zsemléinket, tetejüket kevés tejjel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 1/4 óra alatt ropogósra sütjük.

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése