Hozzávalók: 4
db zsemle, 25 dkg túró, 1 dl tej, 1 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor,
kevés vaj, mazsola, gyümölcs, befőtt (elhagyható)
A - kissé szikkadt - zsemléket félbevágjuk, belsejét kikaparjuk egy tálkába és meglocsoljuk tejjel.
A cukrot a túróval, tojássárgával, vaníliás cukorral, vajjal és tejjel krémesre keverjük (aki szereti tehet bele mazsolát de friss gyümölcsöt, befőttet is). A töltelékkel megtöltjük a zsemléket, majd rátesszük a kalapkáikat. 

Egy vajas jénai tálba vagy tepsibe tesszük a zsemléinket, tetejüket kevés tejjel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 1/4 óra alatt ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése