15
liter savanyúsághoz kb.:
4
x 1,5 l töltött paprikához + 6 x 1,5 l csalamádéhoz
2,
5 kg húsos, tölteni való paprika 2 kg paprika
1,5
kg őszi káposzta 2 kg őszi káposzta
½ kg répa
4 szál zöldség
4 db vöröshagyma
Az őszi káposztát legyaluljuk és meghintjük 1
ek. sóval, belekeverünk 1 cs. köménymagot, 1 cs. szemes borsot. A kicsumázott,
megmosott paprikákat betöltjük káposztával és az üvegekbe szorosan egymás mellé
állítjuk.
A megmaradt káposztára rágyaluljuk a többi
zöldséget, jól összekeverjük és megtöltjük a megmaradt üvegeinket a
csalamádéval. A felöntőlével az üvegeket megtöltjük és borkénsavport szórunk rá
(uborkánál nem kell!) és lezárjuk az üvegeket, majd a kamrába állítjuk őket.
Felöntőlé / 5 liter savanyúság!
30
dkg cukrot ½ cs. szalicillel, 1 tk sóval és 4,5 dl 10 %-os ecettel elkeverünk,
majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Tetejére késhegynyi bórkénsavport teszünk
(uborkánál nem kell!), hogy ne barnuljon meg.
Amikor uborkát teszünk el az üveg aljára
szemes borsot, kaprot és babérlevelet is teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése