2019. szeptember 1., vasárnap

Carbonara

Cukkínis Carbonara
Hozzávalók: 1 közepes cukkini, 10 dkg húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1-2 g fokhagyma, 15 dkg sajt, só, bors, vegeta, zöldfűszerek, 2 dl tejszín, 15 dkg spagetti

A lereszelt cukkinit sóban min. 1/2 órát pihentetjük majd 1 csepp olajon lepirítjuk, az apróra kockázott szalonnát 1 csepp zsiradékon kisütjük, közben az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadjuk és vele pirítjuk.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lepirított tököt, az apróra zúzott fokhagymát és összerottyantjuk az egészet a tejszínnel és a hozzáadott sóval, borssal, zöld fűszerekkel.

Mikor felforrt a carbonara, a reszelt sajttal besűrítjük és a kifőtt spagettit rászedjük és összekeverjük.

Hagyományos Carbonara avagy Tészta szénégető módra
Hozzávalók (4 személyre): kb. 30 dkg kolozsvári szalonna, 1 cs (1/2 kg) spagetti, 4 tojás, só, bors,  szerecsndió, parmezán sajt

Pici olajon lepirítjuk az apróra kockázott húsos szalonnát, majd félretesszük. Sós vízben "aldentere" főzzük a spagettit és pár evőkanállal félreteszünk a főzővizéből. 
A tojásokat felverjük és jó adag parmezánt, kevés sót, borsot, szerecsendiót keverünk hozzá. A kihűlt pirított szalonnára rádobjuk a főtt tésztát és elkeverjük vele. Ezután ráöntjük a tojásos mártást egy kis tészta főzővízzel kiegészítve. Folyamatosan rázogatással melegítjük, de nem főzzük fel (mert nem akarjuk hogy a tojásból rántotta legyen).  Ezután tovább melegítjük folyamatosan rázogatva, kevergetve míg az egész kiselymesedik, kikrémesedik. Tálaláskor újabb adag reszelt parmezánnal gazdagítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése