2019. augusztus 31., szombat

Mogyorótorta

Krém: 3 dl tej, 3 ek liszt, 2 tojássárgája, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált pörkölt török mogyoró

A mogyorót kicsit megpörköljük, majd ledaráljuk.
A tojássárgákat a liszttel kikeverjük, majd a már langyos tejbe belecsorgatva felfőzzük (a tojásfehérjéket eltesszük a tésztához). Mikor az egész langyosra visszahűl, hozzákeverjük a vajas porcukros, pörkölt mogyorós krémet. Az egészet csomómentesre kidolgozzuk.

Tészta: 7 tojás, 8 ek cukor, 6 ek pirított dió, 1 cs sütőpor, 5 ek liszt

A diót kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a liszttel elkevert sütőport. A keményre felvert tojásfehérjéket (hozzáadva a krémből megmaradt 2 tojásfehérjét is) óvatosan hozzáadva fellazítjuk, majd belekeverjük a pirított, darált diót is. Nagy tortaformában a tésztát előmelegített sütőben ( kb 30 perc alatt) megsütjük.

Ha a tészta kihűlt, 3 lapot vágunk belőle és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tészta tetejére, oldalára is hagyunk egy kicsit. Rendkívül finom torta.      


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése