2019. augusztus 16., péntek

Tzatziki

Hozzávalók: kígyóuborka, só, görög joghurt (vagy lecsepegtetett natúr joghurt), fokhagyma, só, bors, citromlé

2 közepes, megpucolt, durvára reszelt kígyóuborkát jól besózunk, majd kb 1 órán ár hűtőben pihentetünk.
Ekkor jól kicsavarjuk, kinyomkodjuk az uborkát a sós léből, majd 0,5 liter natúr lecsepegtetett (!) joghurtba - legjobb a görög joghurt - belekeverünk.  Kevés zúzott fokhagymával, sóval,  borssal, pár csepp citromlével ízestjük (aki szereti mentalevéllel pikánssá teheti).
A görög és török konyha egyik legkedveltebb és legismertebb remekét húsokhoz, halakhoz, sültekhez kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése