2019. augusztus 5., hétfő

Cordon bleu háziasan

Hozzávalók: 6-8 szelet karaj (pulyka- vagy csirkemell filé), só, bors, 12-20 szeletnyi sonka (vagy sonkafelvágott), 15 dkg sajt, liszt, tojás, zsemlemorzsa

A kiklopfolt húsokat sóval, borssal meghintjük, majd előbb sonkaszeletet, majd reszelt sajtot helyezünk rá.
Feltekerjük, fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük és bepanírozzuk a szokott módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa keverékében. A reszelt sajtba keverhetünk egy kis zöld fűszert (majorannát, oreganot, bazsalikomot, snidlinget...ki mit szeret).
Az egészet forró zsiradékban kisütjük.
Sült krumplival, rizzsel, párolt zöldséggel, krumplipürével is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése