2019. július 8., hétfő

Tarhonyás hús

Hozzávalók: 3 dl tarhonya, pár ek. étolaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 40 dkg sertéshús (comb) 2 g. fokhagyma, őrölt pirospaprika, só, bors, vegeta, petrezselyemzöldje, 2 paprika, 2 paradicsom

Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra kockázott combot és fehéredésig sütjük. Levéve a tűzről kevés pirospaprikáva, sóval, borssal, vegetával ízesítjük, hozzáadjuk a fokhagyma zúzalékot és a felkockázott paprikát, paradicsomot, majd az egészet kevés víz kíséretében feltesszük főni. Aki szereti pár karika erős paprikát is adhat hozzá. Ezalatt kevés olajon a tarhonyát megpirítjuk. 

Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a pirított tarhonyát és felöntjük kevés vízzel.
Míg a tarhonya belefő a finom szaftba kevergetjük és figyeljük hogy szükséges-e még a vizet pótolni.
Uborkasalátával, kovászos uborkával kínáljuk.                    Aki nem szereti a tarhonyát, természetesen rizzsel is elkészíthető az étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése