2019. április 6., szombat

Nizzai tonhal saláta

Hozzávalók: friss saláta keverék + rukkola, 1-2 szál újhagyma, 1 fej lila hagyma, 1/2 uborka, kb 7-8 koktélparadicsom, 1 tonhalkonzerv, 3-4 főtt tojás, pár szem fekete olívabogyó
Öntet: olívaolajat elkeverünk egy kis mustárral és citromlével (mehet bele egy csipet só és bors is)

A salátákat elkeverjük a felkarikázott újhagymával és lila hagymával. Uborkakockákat, félbevágott koktélparadicsomot ( természetesen bármilyen paradicsom megfelel) és vékonyra vágott fekete olajbogyó karikákat is adunk hozzá. Villával belekeverjük a tonhalkonzervet és jól összekeverjük, majd az öntettel meglocsoljuk. Utolsó lépésként a negyedel tojásokat is hozzáadjuk és már tálalhatjuk is.
Rengeteg változata van ennek a salátának. Ebben a formában laktató és kalóriaszegény!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése