2018. november 3., szombat

Zöldfűszeres lepényke

Lepény:  3 dl joghurt, 1 kk szódabikarbóna, 40 dkg liszt, 1 tk só, 20 dkg reszelt sajt, min. 2 csokor zöld fűszer (kapor, zöldség zöldje, zeller zöldje, koriander zöldje...akár bazsalikom vagy oregano)

Kence: 2 dl joghurt + 1 dl tejföl, 4 g fokhagyma, 1 tk só, zöld fűszerek

A kence hozzávalót kikeverjük az apróra vágott zöldfűszerek felével, hogy legyen ideje kicsit állni.
A joghurtba belekeverjük a szódaport és kb.  percig hagyjuk állni. Ekkor hozzákeverjük a sóval elkevert liszttel és összeállítjuk a tésztát és 15 percig pihentetjük.
Közben a reszel sajtot összekeverjük az apróra vágott zöld fűszerek másik felével(!), majd ezt is 6 adagba osztjuk.
A tésztából 6 gombócot formázunk és egyesével, kézzel kisebb kör alakúra lapogatjuk őket.

A közebébe 1 adagot teszünk a reszelt sajtos, zöld fűszeres töltelékből és újra gombócot formálunk úgy hogy a tölteléket a gombóc közepébe csomagoljuk.
Ezután a gombócokat egyesével lisztes nyújtódeszkán kör alakóra kinyújtjuk és pici olajjal kikenjük a palacsintasütőnket és egyesével kisütjük a lepények mindkét oldalát kb. 3- 3 perc alatt.
Kínáláskor megkenjük a tetejét a kencénkkel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése