2018. október 21., vasárnap

Zöldségleves grízgaluskával

Hozzávalók: 1 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 1-1 szál répa, zöldség, 1/2 zeller, 1 db burgonya, 2 g fokhagyma, 1 nagyobb szelet paprika, 1 paradicsom, só, bors, házi vegeta, zöldség zöldje + zeller zöldje

Grízgaluska (daragaluska): 2 tojás, pici só, 6 ek búzadara (gríz), csipetnyi szódabikarbóna, 1 ek étolaj

Az apróra vágott vöröshagymát pici olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra kockázott zöldségeket (répa, zöldség, zeller), sóval, borssal, vegetával meghintjük és picit ezeket is lepirítjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, a felkockázott paprikát, paradicsomot és a krumplit is.
Ez alatt kikeverjük a grízgaluska masszáját, mert 20-30 percet állnia kell, hogy fel tudja szívni a tojás a grízt.
Amikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, meghintjük az apróra metélt zöldség és zeller zölddel, majd kávéskanállal a lassan gyöngyöző levesbe beleszaggatjuk a grízgaluskát is. Ha nagyon lobogó levesbe szaggatjuk a daragaluskát akkor szét fog főni!
Amint a galuskák feljönnek a zöldségleves tetejére, elzárhatjuk a gázt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése