2018. október 20., szombat

Sajtos tejfölös pikáns tarja


Hozzávalók: 6 szelet tarja (vagy karaj), só, bors, zsír
Kence a tetejére: kb 3 dl tejföl, só, bors, ételízesítő, 1 kisebb lilahagyma (vagy vöröshagyma), 2-3 g. fokhagyma, 1 tk őrölt pirospaprika (elhagyható), 15 dkg sajt, chili pehely (és/vagy Cayenne bors)

A kiklopfolt tarját sóval, borssal vegetával ízesítjük, majd kevés zsírral kikent tepsiben 1/2 dl  viz hozzáadásával, lefedve, kb 180 C-ra előmelegített sütőbe  kb 50 perc alatt átpároljuk, legalább 1x megfordítva a húsokat. Közben a a tejfölt elkeverjük az apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és a ki szereti tehet bele egy kis chilipelyhet is, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Kivesszük a sütőből a tepsit és a húsok tetejére rákenjük a kencénket, visszatoljuk a sütőbe annyi időre, míg a sajtos massza rápirul a húsokra. Természetesen karajjal is készíthetjük az ételt.
                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése