2018. június 26., kedd

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók: 1 kis fej káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, csipet cukor, őrölt köménymag, pirospaprika, olaj, liszt, 1/2 l paradicsomlé vagy sűrítmény

A káposzta torzsáját eltávolítjuk, külső leveleit leszedjük, majd apróra vágjuk vagy gyaluljuk.  A gyalult tököt apróra metélt vöröshagymával annyi sós, borsos  vízbe tesszük fel főni ami éppen ellepi. Meghintjük őrölt köménymaggal és cukorral, ill. aki szereti tehet bele 2 g fokhagyma zúzalékot is. A zsenge káposztának kb. 1/2 óra elég hogy megfőjjön.
Kevés olajon kis liszttel rántás készítünk, amihez egy kk. pirospaprikát is keverünk.
A folytatás attól függ, hogy paradicsomlével vagy sűrítménnyel készültünk.
Amennyiben paradicsomlé van, a megfőtt káposztáról leöntjük a főzővizet, hozzáadjuk a pirospaprikás rántást és a paradicsomlét, amivel készre főzzük.

Ha sűrítményünk van, akkor a főzővíz nagy részét leöntjük de hagyunk keveset hogy a sűrítményt kissé visszahígítsuk vele.
Természetesen aki szereti a főzelékbe tehet bazsalikomot is.
Feltétként fasírozottat, sült hússal vagy húsgombóccal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése