2017. november 12., vasárnap

Sütőtök krémleves almával

Hozzávalók: kb. 1 kg sonkatök, 2 db nagyobb alma, 1 cs. vaníliás cukor, szegfűszeg, fahéj, méz, 1-2 dl tejszín

A tököt felvágjuk, a magjait kikaparjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve puhára sütjük ( kb. 1 óra).
Az almát felkockázzuk és kevés vízben szegfűszeggel, fahéjjal elkezdjük felfőzni.
Menet közben hozzáadjuk a megpucolt tököt, majd vaníliás cukorral, mézzel beízesítjük és összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és "összerottyantjuk".
Ezt a levest mindenképpen sonkatökből kell elkészíteni, mert csak ebből lesz finom! A sonkatökök általában 2-3 kilósak ezért ilyenkor célszerű az egészet megsütni kb. a feléből levest készíteni a többi sült tököt elfogyasztani másnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése